dilluns, 14 de febrer del 2011

Fer esport millora el resultat escolar

Fer esport és bo. Jo mateix en torno a fer des de fa uns mesos i em trobo molt millor.

Un recent estudi explica que, apart de ser bo, l'esport també millora els resultats escolars ("Overweight Kids Who Exercise Improve Thinking, Math Skills: Study"). Fer esport és bo i per contra una actitud sedentària compromet els resultats escolars dels nens.

Per ser més exacte hauria de dir que "fer esport millora els resultats acadèmics dels nens obesos", ja que l'estudi estava dirigit a nens amb sobrepés, tot i que els seus autors afirmen que segurament els resultats es podrien extrapolar als nens no-obesos.

L'estudi s'ha fet amb 171 nens obesos d'entre 7 i 11 anys. Se'ls va dividir en tres grups: un grup feia 40 minuts d'exercici (intens i divertit) al dia, l'antre 20 minuts, i l'altre res. I efectivament els que feien més exercici van tenir increments en vàries proves, incloent test d'intel·ligència i en matemàtiques (en lectura els resultats no van millorar).

Vaja, que fer esport és bo per la salut, i també per les notes. I que els nens han d'estar en forma per moltes raons, i també per les notes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada