dissabte, 26 de febrer del 2011

Ajuts Universitaris de CatalunyaCaixa (i Lluís Torner)

Nou acte de lliurement dels Ajuts Universitaris de l'Obra Social de CatalunyaCaixa. Aquesta era la 14a edició, fins ara des de Caixa Manresa, ara des de la Fundació CatalunyaCaixa. 14 anys, 6.309 beques, 5,5€ milions.

500 estudiants de primer de carrera han rebut un ajut de 1000€. Amb quin criteri? Les seves notes. Poca conya: la nota mitjana d'aquests estudiants és de 9.15.

Jornada entranyable, com sempre, amb un moment màgic: el genial discurs del gran Lluís Torner, Director de l'ICFO. Amb dues anècdotes personals i amb imatges d'Apolo 11, de Braveheart i dels refugis antibombes de Londres, ha transmès que treballant molt i cooperant uns amb els altres es poden assolir grans reptes. Compromís personal i col·lectiu. Em costa explicar el que he sentit, tots hem vibrat. Si teniu l'oportunitat aneu a escoltar al Lluís (com aquest dilluns al sopar que organitza l'Espai Hayek).

I altres moments, com retrobar-me en aquest acte al patriota, cantant i advocat Jordi Cortada, que hi tornava perquè el seu segon fill (a l'igual que el primer) ha tret molt bones notes i ha aconseguit l'Ajut. El felicito, a ell i a tots els pares dels becats. O trobar-me a tres alumnes de la UPF que també venien a recollir l'Ajut. O veure a un participant en el Programa Joves i Ciència, també becat, que va fer la seva recerca a l'ICFO i que estava saludant al Lluís Torner.

Si coneixes a algun estudiant de segon de batxillerat anima'l a estudiar fort: perquè és el que toca, per a què pugui estudiar la carrera que vulgui... i per a que aconsegueixi una beca en la propera edició.

Enhorabona als becats, a ells i a les seves famílies.

2 comentaris:

  1. Jo també hi era, si va ser un acte entranyable i sobretot per les famílies, que en vam sortir tan ben parades en totes les intervencions que es van fer. Jo també hi era per segona vegada,si,la meva segona filla a l'igual que la primera també té molt bones notes, i me'n sento molt satisfeta.
    Abans de començar l'acte, vaig dir a uns pares que tenia al costat, si 500 joves anessin a la Plaça Catalunya i ho malmetessin tot, avui sortiria a tots als informatius com a primera noticia, que ESTUDIÏN, S'ESFORCIN I TREGUIN BONES NOTES, això no és notícia, QUINA LLÀSTIMA
    M. Cinta Vilà i Pàmies (una mare molt cofoia)

    ResponElimina
  2. M. Cinta, abans que res, enhorabona pel premi! Aquests ajuts són un reconeixement als estudiants, però també als pares. I els pares que repetiu, doncs doble, doble reconeixement!

    I sí, tan de bo hi hagués més coneixement i reconeixement social d'alumnes com aquests, que estudien, s'esforcen i treuen bones notes.

    ResponElimina