diumenge, 23 d’octubre del 2011

Programa Professors i Ciència

Nou programa a l'Obra Social de CatalunyaCaixa: el Professors i Ciència.

Aquest programa consisteix en formació de professors de ciència en alguns dels principals centres de recerca del país:
  • Centre de Regulació Genòmica (CRG) - Barcelona 
  • Parc Científic de Barcelona (PCB) - Barcelona 
  • Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) - Castelldefels 
  • Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) - Tarragona 
  • Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBL) -Lleida 
  • Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) - Girona 
En tots els casos cada centre de recerca oferirà una sessió formativa d’un dia sencer de durada o vàries sessions de mitja jornada a les tardes, totalment gratuïta pels assistents. La formació serà d’altíssima qualitat, però vetllant per a què pugui ser utilitzada després a les aules (p.e. proveint materials didàctics, ajustant la formació al material disponible a les escoles o proveint material per a què se’l puguin endur a l’escola, etc.).

Inicialment aquest programa va dirigit als professors que en el passat han presentat un estudiant en el Programa Joves i Ciència, i és una forma d'agrair-los el seu suport, de millorar la formació dels professors de secundària en l’àmbit de les ciències donant-los l’oportunitat de participar en una jornada de formació en un dels principals centres de recerca de Catalunya (d’acord amb la seva especialitat) i d'incidir en un element clau de l’èxit i l’excel·lència educativa: la formació dels professors. McKinsey (quins temps aquells!) ja va explicar que la qualitat d'un sistema educatiu no pot ser superior a la qualitat del seus professors.

Doncs això, una aposta per l'excel·lència en els professors, un pilar fonamental del sistema educatiu.  I estic molt agraït als centres de recerca el seu suport. És un luxe tenir-los com a socis en aquest i altres projectes.

Hem tingut més de 100 inscripcions.  Els cursos es faran entre novembre i desembre (ja us explicaré com han anat!).  La idea és fer dues edicions d'aquest programa cada any, incloent més centres de recerca, i completar-lo amb altres accions de formació i reconeixement als professors.

Pots trobar més informació visitant la web del programa: http://professorsiciencia.catalunyacaixa.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada