dilluns, 13 de febrer del 2012

Concurs de poesia i ficció científiques "La llum a les ones" de l'ICFO

L'ICFO és un centre de recerca capdavanter a Catalunya i un referent mundial en el camp de la fotònica (la ciència de la llum).

El que potser no és tan conegut és el compromís de l'ICFO per estendre el coneixement científic en els més joves i a la societat en general.  I com a exemple destacat, una nova gran iniciativa: el concurs de poesia i ficció científiques "La llum a les ones".

Es tracta d'escriure poemes i textos breus inspirats en la llum.  Se seleccionaran nou guanyadors, que serviran de base perquè grups de música emergents transformin aquests textos en cançons, que es podran escoltar en un concert final a La Pedrera (veure bases aquí).

El concepte que inspira el concurs és un poema de Bécquer (autor que per cert m'agrada molt, entre altres, perquè crec que l'entenc):

Mientras haya un misterio para el hombre
¡habrá poesía!

Gustavo A. Bécquer, Rimas

O en paraules del propi ICFO:
Mentre hi hagi un misteri per a l’home hi haurà poesia, però també hi haurà ciència i música, perquè totes tres ens transporten allà on no ha estat mai ningú. 
Però allà on no ha estat mai ningú s’hi pot accedir de moltes maneres diferents… Nosaltres volem saber quina és la teva clau, i per això volem llegir els teus textos inspirats en la llum.
Els objectius del projecte són promoure el coneixement i l’interès per la fotònica entre estudiants i professors de secundària, incentivar la col·laboració de les creativitats científica, literària i musical, i promoure la participació de professors d’humanitats a l’ensenyament de la ciència.  El concurs està adreçat a estudiants de 3r i 4t d'ESO i de batxillerat.

T'animo a participar i/o a fer-ne difusió.  Crec que és una gran iniciativa combinar ciència, poesia, ficció i música.  A molts ens agradaria haver après ciències així.

Enhorabona a l'ICFO per aquesta iniciativa. És una gran satisfacció que ens hagi proposat a l'Obra Social de CatalunyaCaixa a participar-hi, junt amb altres socis de luxe, com iCat fm i Arts Santa Mònica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada