dissabte, 17 de desembre del 2011

Escoles Tàndem

Fa unes setmanes va arrencar "oficialment" el projecte d'Escoles Tàndem, un projecte educatiu que gira a l'entorn de l'especialització en una matèria que vertebri el currículum de les escoles. L'especialització s'aconsegueix a través del partenariat de centres educatius amb institucions de referència, amb l'assessorament, seguiment i finançament de l'Obra Social de CatalunyaCaixa, i la col·laboració del Departament d'Ensenyament.

Els primers Tàndems són entre l'Escola Poblenou, situada al barri Provençals de Poblenou de Barcelona, i l'ESMUC; i entre l'Escola Mossèn Jacint Verdaguer, situada al barri de PobleSec de Barcelona, i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona (CMMB).  El curs acadèmic 2012-2013 farem dos nous Tàndems entre el Parc Científic de Barcelona i un institut d'educació secundària de l'Hospitalet de Llobregat; i entre l'Escola de Músics i la Fundació Tot Raval i una escola de primària del barri del Raval de Barcelona; i així anirem incorporant nous Tàndems cada any.

L'objectiu del projecte és fomentar l'èxit educatiu, potenciar la interacció i la implicació de la comunitat educativa, i augmentar el prestigi de les escoles i reduir la segregació, incidint en tres aspectes clau: motivació i formació acadèmica, dinàmica general del centre, i entorn social del centre.

El projecte té una duració de tres anys per escola i un aspecte fonamental és que, a l'acabar aquest període, l'escola pugui continuar aquest projecte per si mateixa. Per això un aspecte clau és la formació dels professors.

Un dels luxes d'aquest projecte és treballar amb grans professionals de l'ESMUC i del CMMB i de les escoles (amb les seves dues directores al capdavant!). I també vull destacar el suport que hem rebut a tots els nivells des del Deapartament d'Ensenyament.

Pots trobar més informació del projecte clicant aquí.

I un enllaç que em fa especial il·lusió: la responsable del projecte, l'Èlia Farré, explicant el projecte a TV3 (fes click aquí i ves al minut 20).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada