dimarts, 19 de juny del 2012

Salt en positiu

Avui he estat a Salt en l’acte de lliurement de diplomes del Programa de Beques Escolars de la Fundació CatalunyaCaixa.  I he vist una Salt en positiu, a través del potencial d’uns joves i del suport de les seves famílies.

En l’acte ha parlat en D, un jove que va néixer al Camerun i que porta quatre anys a Catalunya. S’ha dirigit a un auditori d’unes 80 persones en un català perfecte (jo, a la seva edat, era incapaç de parlar en públic com ho feia ell), i ens ha explicat el que estava estudiant i que vol anar a la universitat. A l’acabar l’acte he parlat amb ell i m’ha dit que vol estudiar física. Estic segur que ho aconseguirà.

I després ha parlat el pare de la J, que també ha rebut una beca. Ens ha explicat la passió de la seva filla per la Xina i ens ha recordat el compromís de molts pares per l’educació dels seus fills. La J, per cert, ha guanyat dos premis en el concurs de redaccions de la Coca-Cola.  Ell, de Salt "de tota la vida", m'ha dit que no entén la imatge que sovint donen els mitjans de la seva ciutat.

Són només dos exemples d’estudiants i famílies compromeses, a Salt, que treballen i que se’n surten. N’hi ha moltes més.

Més enllà de les notícies que de vegades llegim de Salt, per mi Salt és en D, la J, els altres 31 becats i les seves famílies. I la Fundació Ser.gi, entitat amb la qual col·laborem en aquest projecte de beques escolars i que coordina totes les accions a Salt amb les altres institucions.

P.D. El Programa de Beques Escolars de la Fundació CatalunyaCaixa, dirigit a nois i noies en risc o en situació d'exclusió social, té com objectiu de garantir la igualtat d'oportunitats en l'educació i prevenir el fracàs escolar.  Aquest any compleix 10 anys, en fa 3 que som a Salt.  I com he comentat a l'acte, l'any vinent ens tornarem a veure (si em tornen a convidar!).

Més informació de l'acte clickant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada