diumenge, 29 de gener del 2012

Nova edició del Premi La Vanguardia de la Ciència

Avui ha començat la segona edició del Premi La Vanguardia de la Ciència, fet en col·laboracuó entre el Grup Godó i l'Obra Social de CatalunyaCaixa.

Es tracta de triar quina ha estat la investigació científica més important a l'estat l'any 2011. El guanyador es decideix entre una votació popular (clickant aquí) i un comitè científic.

Crec que una de les principals contribucions d'aquest premi és tant reconèixer l'excel·lència en la recerca com apropar la ciència a la gent. Aquí hi juga un paper clau el periodista Josep Corbella, "l'ànima" d'aquest projecte, que és capaç d'explicar conceptes científics molt complexes de forma que siguin fàcils d'entendre.

Hi ha vuit finalistes en els àmbits de la genòmica, ecologia, economia, genètica, física, cèl·lues mare i neuropsicologia.

D'entrada a mi el finalista que més m'agrada és el d'economia per l'estudi sobre quina formació ha de tenir un polític dels professors de la UPF Marta Reynal-Querol i José Montalvo. És cert però que és el que més m'agrada perquè jo sóc economista i és l'únic que entenc. Per tant, m'esperaré a votar a poder conèixer els vuit projectes.

Per cert, podeu seguir el premi amb hashtag #lvciencia.

Enhorabona als finalistes!  I si voleu votar, aneu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada