dimarts, 13 de setembre del 2011

Excel·lent recerca a Catalunya - l'exemple dels Starting Grants

La recerca que es fa a Catalunya és d'altíssima qualitat.  Un darrer exemple: 8 de les 25 Starting Grants que l'European Research Council ha donat a l'estat espanyol corresponen a investigadors que fan la seva recerca a Catalunya ("Catalunya guanya 8 de les 25 beques obtingudes per investigadors de l'Estat espanyol a la convocatòria d'ajuts Starting Grants 2011 del Consell Europeu de Recerca").

Els investigadors estan a l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ - 3), l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO - 2), a l’Institut Català de Nanotecnologia (ICN), a la Universitat Autònoma de Barcelona i a l'Universitat de Girona.

Catalunya és líder a l'estat: des de l’any 2007 l'estat espanyol ha obtingut 91 ERC Starting Grants, dels quals 42 es concentren a Catalunya.  Però el nostre referent ha de ser Europa, i allà la posició de Catalunya també és destacada: Catalunya ha rebut el 2% dels Starting Grants tot i representar només l'1,4% de la població UE-27.

Aquests resultats són una mostra del potencial de Catalunya. És una llàstima que una notícia i un reconeixement així hagin passat tan desapercebuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada